Wednesday, January 30, 2008

-1

Lørdag kveld i Lyché.

- Det er utrolig! Her sitter vi fire mennesker rundt et bord og i fremtiden ønsker vi alle å jobbe for å gjøre verden til et bedre sted for andre. For en tilfeldighet!

- Tilfeldig? Tror du vi er de eneste som vil det? Alle mennesker vil vel det?

- Ja, det er sant. Alle vil vel det... Utenom økonomene.

6 comments:

Marius said...

Jeg kjenner opptil flere økonomistudenter som ønsker å gjøre noe for å bedre verden, og jeg er fast bestemt på at å søke virke som økonom forutsetter et samfunnsperspektiv som er helt fundamentalt; økonomi er roten til alt i velferdsstaten. Økonomi er i det hele tatt den moderne konfliktens opphav i en eller annen form. Det er likevel selvsagt ikke gitt at alle økonomer har et brennende ønske om å utjevne eventuelle forskjeller. Drøfting slutt.

M said...

Mener forresten ikke å bruke velferdsstaten som eksempel på noe som helst.

difference said...

jeg føler ikke det er å redde verden vi skal. alle vennene mine skal bli kunstnere. men det går kanskje ut på det samme.

nc said...

Hva med meg, som har lyst til å lage våpen. Ikke det at jeg har noe i mot verden av den grunn, men jeg kommer ikke til å redde den noe mer enn kunstnerne! Som forøvrig skaper like mye splid mellom folk som mange andre...

Forøvrig synes jeg det er litt rart å snakke om å redde verden. Verden kan ikke reddes. Den er jo ikke forsvunnet akkurat. Den kan brukes. Så lenge vi bruker den, er den der for oss. Når vi dør, slutter vi å bruke den.
Men verden er der jo fortsatt...

andy said...

@nc: forskjellen er selvfølgelig at når en kunstner er sur på verden så smører han ihop et sylskarpt satirisk oppgjør med samfunnsproblemene.

Når våpenteknologen er sur på verden så blir det atomvinter og barn med 3 armer de neste 200 årene...


@hanna/marius: Hva er kriteriet for å få "Bank of Sweden's prize for Economic Sciences"/Nobelprise i økonomi? Er det ikke noe gjøre-verden-bedre inni der?

Hanna said...

@andy: Jeg vet ikke helt, men det er helt sikkert en del av det.

Nå skal det nevnes at det ikke var meg som uttalte noen av delene, og min personlige mening er bare at dette er en av de mest interessante fordommene.

Men som mange fordommer mot typete mennesker kommer de antakelig av at også den typen økonomer finnes. Akkurat som det finnes konservative kristne som er i mot abort og feminister som ikke shaver leggene. Den store forskjeller er kanskje at kristne og femister som ikke er sånn gjør seg gjeldende i samfunnsdebatt eller i hvert fall i et miljø man kommer borti, mens de radikale økonomene ikke tar så mye plass i noen av stedene. Det er lettere å dra i gang en diskusjon om abort eller kroppshår, selv i lystig lag, enn om økonomiske systemer. Media gir dem heller ikke så mye plass og da er det lett å bli stående i skyggen av økonomene som bruker sin kunnskap til egen vinning, først og fremst eller i stor grad.