Tuesday, October 28, 2008

soundtrack

Fort dere, det er lang kø utenfor Blå, sa Mo i telefonen før vi la på.

Lang kø utenfor blå,
sa jeg skeptisk.
Går det an at det er lang kø utenfor Blå?
sa jeg henvend til frøken F, før jeg la til Det er kanskje en sånn setning jeg må spise etterpå. Litt som da folk lo av at vi kjøpte billetter til Sufjan Stevens novemberkonsert i sommerferien, Sufjan Stevens kommer aldri til å bli utsolgt, sa folk. De måtte spise sine ord og stå på utsiden, da vi var på innsiden og nøt.

Borti gata kommer en bekjent gående, på vei hjem fra Blå. Der det var lang kø og utsolgt. Frøken F lo godt. Vi måtte forklare at hun ikke lo av skadefryd, men fordi vi nettopp hadde snakket om det som er gjengitt over. Ja, hadde jeg visst sikkert at jeg kunne gå på konserten før i dag hadde jeg ikke ventet med å kjøpe billett, sa den bekjente, dere er heldige, det blir sikkert en god konsert. Ja, sa jeg, antakelig høstens beste. Da måtte han gå, han orket ikke mer.

Og jeg hadde rett.
Høstens beste konsert.

4 comments:

astrid said...

Misunnelig!!

nc said...

Det var enkelt og greit høstens beste konsert. Jeg synes synd på alle som ikke fikk vært der.

Anonymous said...

Mitt høydepunkt var da de spilte og folk sang med på; "stay just a little bit more".
Skulle ønske de ble.

Anonymous said...

Dere er heldig som fikk nyte. Neste gang skal jeg kjøpe en ekstra billett. Bare for å ha den. Så, i køen utenfor Blå, skal jeg gi den til en person som ikke har skjønt sitt beste. Deretter skal den personen få spandere en øl på meg inne på Blå, før vi alle sammen danser til herlige toner.