Wednesday, October 08, 2008

Dager og år

Ett år har gått. Kan det fremdeles være viktig?
Uansett hva det handler om. Ett år har gått.

ALBUM:
Vi får i oppgave å skrive med utgangspunkt i et minne fra barndommen. Jeg skriver om den gangen lillebror holdt på å skade seg en sommerdag vi var på øyene, om at jeg aldri kommer til å skjønne hvordan jeg fikk han inn fra den vesle fjellhyllen, om de lyse ferieukene, hvor det fort var glemt, marerittene jeg tror jeg hadde. Kan det henge sammen; behovet for kontroll, redselen for det ukontrollerbare, nåtid og noe som skjedde nesten tjue år tidligere?

Bare ett år har gått. Det kan fremdeles være viktig.
I hvilke tilfeller skal jeg styre tankene inn på noe annet,
i hvilke tilfeller skal jeg la tankene styre meg inn på noe annet?

År har gått. Kan det fremdeles være viktig?
Uansett hva det er.

3 comments:

magnus said...

HEY! Hvor ble det av "Hannas verden"?

Kathleen said...

Hva slags skole går du på, siden du fikk en sånn oppgave mener jeg?
Hilsen nysgjerrigpernille :)

Hanna said...

Det Magnus refererer til er at det tidligere har stått "Hannas verden" under Utopia, en under-header jeg må ha laget da jeg startet bloggen. Denne under-headeren kritiserte Magnus, med rette; når jeg ble gjort obs på den liker jeg ikke at det har vært sånn. Når Magnus nå spør hvor den ble av vet han godt at den ble av borte, men jeg regner med at han vil krediteres for det. Takk, Magnus. Du er med på å gjøre bloggen bedre.

@kathleen/nysgjerrigpernille: Jeg går på tekstlinja på Westerdals School of Communication i Oslo. Andre semester (etter jul for min del) jobber man først og fremst skjønnlitterært, men denne oppgaven var en del av et prosjekt vi hadde tidligere dette semesteret, som en smakebit på vårsemesteret/en kick-start for å skrive, også utenom skolen.