Sunday, October 28, 2007

I min tid

I helgen har det vært H-helg på UKA. Husfolkets-helg. De nettopp-ferdige, de litt-gamle og de aktive Samfundet-funkene har funnet veien tilbake til vide og trange gangene for å se revy, spise god mat og forfalle en smule. Og snakke om seg selv; I min tid...

På fredag var det tydelige spor av fest da jeg kom til kontoret. Ikke bare inne på kontoret. Litt nede i trappa la det knust, brunt glass og rester av serpentiner. Foran meg gikk det en jevnaldrende med sine foreldre. Jeg fikk en intens trang til å forklare at vi ikke bare fester, at vi jobber mange timer i døgnet, gratis, for intet annet enn verdien av vårt eget arbeid og en brus i ny og ne. Det pleier ikke se sånn ut alltid, sa jeg høyt og de snudde seg. De så på meg, de så på gulvet, de så på meg igjen og svarte: I min tid... Da så det alltid sånn ut.

Ah, det historiske suset av gamle Husfolk på Huset.

4 comments:

Blå ordbok said...

Terpentin:
1 harpikssaft av visse nåletrær
2 terpentinolje
3 (ikke fag.) white spirit

Serpentin el. Serpentiner:
1 slangeformet buktning på vei el. i elv
2 lang, opprullet papirstrimmel som kastes ut i slangebuktninger under karneval o.l.

Her tror jeg det har lurt seg inn en liten skrivefeil, eller så har du et problem med sniffere i trappa.

Beklager forstyrrelsen, hilsen oss i Kunnskapsforlaget.

Hanna said...

Hehe... Det er rart hvordan man tror man vet hva et ord betyr, også er det helt feil. Jeg skulle selvfølgelig skrive serpentiner og ikke terpentiner, som det opprinnelig stod. Takk:)

andy said...

hmmm. Synes det ofte virker som om det lukter terpentin i gangene på Samfundet og reagerte ikke i det hele tatt.

Men Hanna, jeg tror du har kommet over beviset på at alt ikke var bedre før. Hvis man med bedre regner det som et steg i riktig retning at man slipper å vasse i glass og rask i trappene.

Hooraa!

Alma said...

Har dere en egen helg for dem? I Oslo er de der hele tiden..

;)