Wednesday, September 19, 2007

Demokratiet og det onde

I dag så jeg en mann som holdt en fiolinkasse i den venstre hånden og hinket på høyre fot.
Det ga meg tilbake litt av troen på demokratiet og håpet om at vi kan vinne over det onde.

6 comments:

Sheta said...

Hvordan da? Please elaborate...

nc said...

Jeg har alltid lurt på hvem de onde egentlig er? Og hvem som vil være ond.

Unknown said...

@sheta: det går ikke.

@nc: jeg tror ikke noen er onde, men jeg tror vi kan velge. og da kan vi velge onde handlinger. jeg så 9/11 forleden dag. og etter å ha sett den kan man ikke unngå å tenke at 1) det er noe feil med demokratiet og 2) noen velger "feil" på vegne av vanvittig mange.

nc said...

Hmm, jeg kan se hva du sier, og to ting slår meg: 1) Hvorfor aksepterer vi i så utstrakt grad at demokratiet er den eneste fornuftige og skikkelige styreformen, som gjør alle mennesker lykkelige, og 2) du svarer raskere på blogg-kommentarene mine enn SMS-meldingene mine. Hva skjedde med det liksom?

Unknown said...

1) jeg aksepterer det fordi jeg tror vi er avhengig av omsorg, og at demokrati kan både være omsorg for de som trenger det mye og utfordring for de som trenger det mye. lykkelige? det tror jeg bare te og samtale kan gjøre oss.
2) ehm.
:) takk for middag!

Anonymous said...

Hanna, velkommen til Kosovo. Er her ei helg og skal snakke masse med folk om demokrati og saant. (Hoertes jeg blond ut? Det er jeg altsaa ikke.)

Democracy is not the best form of governance, but it is the lesser of the evil ones, var det noen som sa en gang. Jeg husker det fra i fjor. Og tror det stemmer ganske bra. I alle fall til noen kommer opp med noe bedre:)