Monday, September 22, 2008

Personlige vs. kollektive valg

En stund tilbake ble jeg spurt om det er et personlig valg at jeg ikke drikker alkohol.
Det synes jeg er et spørsmål som ikke fortjener et ekte svar og derfor svarte jeg at Nei, det er ikke et personlig, men et kollektivt valg. Da vi var ca 15 år fant venninnegjengen min ut at det var lurt at noen alltid holdt seg edru og vi tok stein-saks-papir for å finne ut hvem som skulle bli avholds. Og det ble meg.

5 comments:

Christer said...

Ææh, merkelig sammentreff! Sitter på kontoret og overhører en samtale. Hun som snakker heter Hanna, og det hun snakker om er hvorfor hun ikke drikker alkohol. I samme øyeblikk poster du denne bloggposten.

Det er sånt man blir edru av.

Hanna said...

Kanskje hun er en av de jeg leter etter (http://hvattum.blogspot.com/2008/08/my-name-is-hanna.html), som ikke ser ut som meg, men som er som meg?

:)

Maria Amelie said...

Hihi:-)
folk sier så mye med rart, men du klarer å svare så bra på dumme spørsmål.

nc said...

De aller fleste valg tar vi selv. De aller færreste tar vi uten påvirkning fra andre. Det var nok på mange vis et kollektivt valg at jeg drikker alkohol, da jeg er oppvokst (og trives) innenfor en ramme som muligjorde, og delvis fremdyrket dette.

Jeg tror skuffende mange av de valgene jeg (og sikkert mange andre) tar er voldsomt kollektive valg.

Men det er ikke mindre viktig å huske at vi er personlig ansvarlig for alle valgene vi tar. Selv om det kan diskuteres om det er personlige valg..

Camilla said...

Hahaw og LoL og sånt =P