Saturday, September 02, 2006

Nummer 13

I går flyttet jeg inn i det nye huset. Det er fint der. Rommet er muligens det minste jeg har bodd på, men jeg ser det som en gylden sjanse til å kaste en del av tingene jeg har og som jeg ikke bruker, men som jeg flytter flere ganger i året.

Det har ikke flyttet inn noen andre enda, og det er ekko på kjøkkenet. Dusjen er en fiffig anretning. I stedet for å lage en løsning som stopper vannet, flyter det utover store deler av gulvet. Og vi har fire hyller på badet. Med hybelnummer på. Hvite lapper med sort skrift, hvor det står: HYBEL 13. På døra inn fra gangen står det 11-14, og på dørene til hvert rom står hybelnummeret.

Og da jeg flyttet inn i går var det ganske ok, så jeg slapp å lure på hvilket rom jeg skulle ha.

Kanskje vil jeg få bruk for tallene igjen. Når jeg kommer hjem fra en slitsom trening, fra en lengre reise, en fest der jeg har danset meg til utmattelse eller har vært ute til det er tidlig morgen. Men det var relativt lyst da jeg kom hjem i morges, og så vidt jeg husker gikk jeg rett til det rommet jeg hadde satt sengene min og hvor nøkkelen funker i låsen.

Det er da jeg minnes at nsb har merket badene sine grundig på en del av togene. Med vask, toalett, såpe og speil... Og da tenker jeg at det ikke er så farlig med de tallene likevel.
Hvis det skulle være noen tvil...

2 comments:

O. Tidemann said...

Gratulerer med ny hybel!

NSB vil gjerne minne om at togenes WC og stellerom kun er til disposisjon for de reisende. Vi har hatt ubehagelige opplevelser med folk som har gått beruset ombord på stillestående tog for å bruke fasilitetene - de kommer gjerne ut og blir rasende fordi de nå er på Dovre. Med hangover.

Dette gjelder for øvrig også WC på alle NSBs stasjoner, men disse drar hvertfall ingen steder meg bekjent.

Til lykke på reisen, det går alltid et tog. (Om enn litt forsinket.)

andy said...

apropos tall på dør, så er det kulminasjonen av et forskningsprosjekt fra Sintef over hvor mye Norge kan spare på mindre trøbbel med adresser i hus med flere boenheter.

SiT fulgte rapporten til det minste komma, og klistra til med tall og streker både her og der...

Nesten true story...