Monday, March 31, 2008

Dette er de eventyrlige dagene i midten av 20-årene

Peter Pan la fra seg fjærene sine overalt, man kunne høre katten med støvlene trippe rundt og i stuene satt det prinsesser overalt. Det var duket for Eventyrfest. Noen av de andre barna foreslo å synge bursdagssangen for meg da vi startet på kaken, men jeg gjorde det klart at dette var en ikke-bursdag og i stedet for sang de Hurra for deg som enda er 23 år.

Ut av høytalerne kom det toner fra kongene av bekvemmelighet, fra guttene fra forstaden med bibelske navn og fra de nye pornografene. Senere på kvelden fikk Feist, Rilo Kiley og Joni Mitchell ta over, og de tøffeste ble når andre gikk og satt i spisestuen og snakket rolig om fortid, fremtid og nåtid.

Ikke før halv fem gikk de siste gjestene. I det jeg låste døren hørte jeg avisen mot døra og sa til meg selv; Du er 23 år, du er ikke voksen enda. Det er ikke en gang din avis, det er din mors.

You are what you love
, synger Rilo Kiley.
Du blir det du spiser, sier barnebøkene.
Du er så gammel som du føler deg, sier bursdagskortene når du begynner å bli gammel.

Da jeg våknet i dag skinte sola.

4 comments:

Anonymous said...

Gratulerer med dagen!

Anonymous said...

Vi er enda unge og vitale. Spesielt vitale.
Jeg hører stadig musikk de voksne ikke liker, og det er mange måneder til jeg er ferdig å studere. Jeg tar det enda med ro...
Ellers hørtes det ut som musikkutvalget var godt; men noe voksent, var det ikke, Hanna?

Anonymous said...

24 er faktisk den ultimate alderen. Jeg har ikke prøvd det selv enda, men jeg synes du bør nyte dette året; ikke for ung til å gjøre noe, ikke gammel nok til å være voksen!
Som jeg gleder meg til å bli 24=)

Hanna Hvattum said...

@christer: Takk! Den var veldig fin.

@nc: Nei, det synes jeg ikke. Noe av det har jeg hørt på siden jeg var 15, noe av det ville ikke morra di likt.

@susieq: Jeg liker måten du tenker på :)